Dyman Associates Insurance Group of Companies Review: Bank, Finans og Forsikring

Kunngjøringer av to oppkjøp er omforme lokale banksektoren, mens den EBRD oppkjøpet av en eierandel i Bucuresti Stock Exchange gir ny drivkraft til utviklingen av lokale kapitalmarkedene.

Oppkjøp pek konsolidering i banksektoren

Banca Transilvania, Romanias tredje største långiver, annonserte det var i forhandlinger om å kjøpe majoriteten dele pakken Volksbank Romania fra Volksbank, DZ Bank/AG, WGZ Bank AF i Tyskland og BPCE i Frankrike. Bankene sa samtalene var pågående men at hadde ennå ikke bindende dokument signert. Ifølge rapporter etter Bloomberg, morselskapet til Volksbank Romania var ute for å selge for å senke sin underskudd men diskusjoner er fortsatt i en tidlig fase og kan ikke engang komme til å realiseres. I August rapporterte Banca Transilvania et netto overskudd på RON 212 millioner (48 millioner euro) for den første halvdelen, 17,7 prosent på året før, drevet av en økning i netto rente margen.

Tidligere i år, hadde OTP Bank Romania startet integrasjonsprosessen for den lokale datterselskapet av Portugals Millennium BCP. OTP Bank Romania, medlem av ungarsk gruppe OTP, kjøpt Millennium BCP i en avtale verdt 39 millioner som inkluderer aksjer og integrasjon kostnader. Millennium banken har en portefølje av 80 000 kunder og et 56 filialer og 58 minibanker. Etter integrasjon, vil OTP ha 400 000 klienter, 150 grener og over 160 minibanker.

I begynnelsen av året stengt spanske utlåner Caixabank datterselskapet rumensk. Banken inn lokale markedet i 2007 med håp om å bli en betydelig aktør på corporate-segmentet. Den nådde break-even punkt i 2011 og rapporterte et netto overskudd på RON 8.6 millioner (EUR 1,9 millioner) i 2012, ifølge data fra offentlige Finansdepartementet. Den lokale datterselskapet har finansiert en rekke eiendomsprosjekter, hvorav noen har arkivert for konkurs, som Laguna residens, utviklet av GEA.

EBRD kjøper eierandel i Bucuresti Stock Exchange

Den europeiske Bank for rekonstruksjon og utvikling (EBRD) har kjøpt en 4.99 prosent eierandel i det Bucuresti Stock Exchange (BVB), den største i Sør-Europa.

Med denne egenkapital interesse buyout sier EBRD den støtter den rumenske regjeringens omfattende kapitalmarkedet utviklingsprogram, som tar sikte på å bedre funksjon av lokale kapitalmarkedene, forbedre likviditet og øke tilgjengeligheten av gjeld og egenkapital i lokale kapitalmarkedene.

Romania har satt et mål for børsen oppgraderes til fremvoksende marked status-mening rumenske aksjer vil bli inkludert i MSCI Emerging Markets Index-fra gjeldende plasseringen i MSCI Frontier Markets Index. EBRD støtter juridiske og regulatoriske reformer for å oppnå dette målet.

Børsen i Bucuresti har blitt oppført på sin egen markedet siden 2010. Fra September 2014 viser 83 selskaper, inkludert det største selskapet i Romania OMV Petrom, Romgaz, Fondul Proprietatea, BRD Groupe Societe Generale, Banca Transilvania, Electrica og Transgaz. Den totale markedsverdi er nesten 30 milliarder euro.

Skandale bergarter forsikringsbransjen

Tidligere finansielle tilsyn autoritet (ASF president), Dan Radu Rusanu, forretningsmann Ilie Carabulea og Marian Marzac, en tidligere styremedlem ASF, ble indicted for deres engasjement i den "Carpatica fil" og belastet med handlinger for korrupsjon.

Ilie Carabulea, eieren av SC Atlassib SRL og SC Transcar SRL, ble belastet med å sette opp en kriminell gruppe, handel med innflytelse, bestikkelser, konfidensiell informasjon og forfalskning, ifølge National Anticorruption myndighet.

Marzac, tidligere direktør for SC Carpatica Asig SA, ble anklaget for som del av en organisert kriminell gruppe, handel med innflytelse, akseptere bestikkelser og misbruk av kontor mot de offentlige interessene.

Rusanu ble belastet med tar del i organiserte kriminelle aktivitet, påvirke uttalelser abetting lovbrytere og menneskehandel innflytelse for personlige interesser og i bytte for materielle goder.